Historia Natural de las Hormigas (Réaumur)  Literatura

Història Natural de les Formigues (Réaumur)

14,41 €

HISTÒRIA NATURAL DE LES FORMIGUES (D´ un manuscrit als arxius de la Acadèmia de Ciències de París):

René Antoine Ferchault de Réaumur (1683-1757), físic i naturalista francès,va portar a terme una intensa labor d´investiació durant 50 anys..

HISTÒRIA NATURAL DE LES FORMIGUES

(D´ un manuscrit als arxius de la Acadèmia de Ciències de París):

René Antoine Ferchault de Réaumur (1683-1757), físic i naturalista francès,va portar a terme una intensa labor d´investigació durant 50 anys.

Va ser onze vegades Director de l´Acadèmia de Ciències de París,va ser un prodigi de les ciències,contribuint amb més de 100 memòries i llibres al desenvolupament de nombroses matèries: geometria, metalurgia, fisiologia, avicultura, botànica, zoologia…

Ell és el creador del termòmetre d´alcohol i l´escala de 80º que porta el seu nom, així com diverses técniques per la millora de la producció d´acer, de la llauna i de la porcellana;va descobrir la digestió química de les aus, el peu ambulacral en els equinoderms,els processos de creixement de les closques;va idear mètodes per a la incubació artificial i va realitzar nombrosos experiments d´hibridació;va encoratjar un notable Gabinet amb etenses col.leccions d´espècies procedents de tot el món,desenvolupant sistemes per la conservació de les mostres.

La seva obra més important són les seves Memòries sobre els insectes, en sis volums(1734-1742).Considerat el més gran entomòleg del segleXVIII, va estudiar el comportament de nombrosos grups d´insecetes,aplicant un mètode eminentment experimental,on el detall i el rigor de les observacions van assolir un nivell desconegut fins aleshores.

El sèptim volum va quedar inèdit. La primera part del manuscrit era la Història Natural de les formigues,que ara oferim en la seva primera traducció al castellà,després de l´anglesa de 1926 i francesa de 1928. Réaumur va  desmuntar les llegendes sobre les formigues de l´antiguitat,va estudiar els seus nius,el seu cicle vital,caracteritza les castes,descriu els vols nupcials i la fundació de les colònies,observa minuciosament el filat dels capolls... Aquí teniu el primer tractat modern sobre les formigues. Aquesta edició es completa amb les extraordinàries anotacions que W. M. Wheeler va preparar per l´edició anglesa,gràcies a elles el lector s´endinsarà,potser per primera vegada,en la desconeguda història de la Mirmecologia.

15 Elements
Nou producte

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

Product added to wishlist